Sosyal Medya

Güncel

"DEAŞ’a karşı önümüzde daha zor bir savaş var"

ABD öncülüğündeki DEAŞ Karşıtı Koalisyon Komutanı Townsend, Musul'un DEAŞ'tan kurtarılmasına ilişkin, "Bu zafer DEAŞ’ı bitirmez ve önümüzde daha zor bir savaş var." ifadelerini kullandı.



BirleÅŸik Görev Gücü DoÄŸal Kararlılık Operasyonu'ndan, 3 yıl terör örgütü DEAÅž'ın kontrolünde kalan Musul'un örgütten kurtarılmasına iliÅŸkin yazılı açıklama yapıldı.

Açıklamada, "Koalisyon, BaÅŸbakan (Haydar) el-Ä°badi’nin Musul zaferini duyurmasını memnuniyetle karşılıyor ve sivilleri korumak için sıradışı bir çaba sarf ederken DEAÅž’a karşı önemli bir ilerleme kaydeden Irak güvenlik güçlerini tebrik ediyor." ifadeleri kullanıldı.

Musul’un bazı mahallelerinde patlayıcıların ve saklanmış DEAÅž militanlarının temizlenmesinin devam ettiÄŸi belirtilen açıklamada Musul’un tamamen Irak ordusunun eline geçtiÄŸi bildirildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen DEAÅž Karşıtı Koalisyon Komutanı Korgeneral Stephen Townsend, ÅŸunları kaydetti:

"Küresel koalisyon, zalim ve kötü bir düşmana karşı tarihi zaferlerinden dolayı BaÅŸbakan el-Ä°badi’yi ve Irak güvenlik güçlerini tebrik ediyor. Ancak dikkat edin bu zafer DEAÅž’ı bitirmez ve önümüzde daha zor bir savaÅŸ var. Ama ikiz baÅŸkentlerinden birini ve sözde halifeliklerinin bir incisini kaybetmeleri onlara elbette ki büyük bir darbedir. Musul hem ordu için zor bir savaÅŸtı ve koalisyon çetin bir savaÅŸ sonucu elde ettikleri zaferlerini kutlarken Iraklı ortaklarının yanında durmakla gurur duyuyor."

Açıklamada, Iraklı milis ve Kürt PeÅŸmerge kuvvetlerinin de katkılarına deÄŸinilirken Musul’un iÅŸgalinde DEAÅž’ın Atabey Nurettin Zengi Camii ve Hazreti Yunus Türbesi dahil kentteki birçok dini ve kültürel yapıyı yok ettiÄŸi ifade edildi.

DEAÅž’ın Irak’ın birçok bölgesinde varlığını sürdürmeye devam ettiÄŸi belirtilen açıklamada koalisyonun örgüte karşı Irak’ın yanında olacağı vurgulandı.

AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.